Ориз с яйца и зеленчуци (културистична версия)

 


    Споделям с вас моят вариант на тази рецепта който се заформи след няколко опита и експериментиране с различните количества на отделните съставки както и на количеството вода за варене на ориза. Получих един доста добър краен продукт който ме удовлетвори и се вмести в моите (прости, но строги) критерии за „Добра рецепта“ - съдържаше необходимите макроси без прекален „бум“ на калориите и се приготвя лесно и бързо... Дори останах и приятно изненадан - при това стана и вкусен! Щом дори не използвам и кетчуп при консумацията му значи наистина можете да ми вярвате, че е така.

Продуктите (като вид и грамаж), както калориите и макросите за цялото получено количество (което повярвайте е голямо):


     Разбира се, цялото това получено като краен продукт количество можете да го разделите на две части за 2 дни (по 250 г ориз плюс съответната част от другите съставки от рецептата) или дори на четири части за 4 дни (по 125 г ориз плюс съответната част от другите съставки). Изцяло въпрос на ваш избор според храниртелният план който следвате в дадения момент.

     Както се вижда от горната снимка, ако разделим полученото количество на 4 порции за всчка порция съдържа:

Белтъчини - 30 г. (основно от яйчните белтъци, тоест белтъчини с много голяма биологична стойност)
Мазнини - 5 г. (само от яйчните жълтъци, а знаем колко са полезни и богати на полезни вещества са те)
Въглехидрати - 105 г. (само бавноразградими комплексни въглехидрати които особено комбинирани с белтъчините и зеленчуците няма да предизвикат инсулинов пик)

     ИЗВОД: 
     Рецептата е идеална за Балансирана диета. Става както за следтренировъчно хранене така и за през деня. Не бих я препоръчал за последно хранене вечерта (но зависи според целите и цялостния дневен прием).

     Видно от голямото количество въглехидрати, това ястие не е подходящо за Кето диета, нито за Нисковъглехидратна диета (НВД)


     Видео с приготвянето на рецептата:



Comments