По Витошките пътеки - От Бялата вода до Момина скала


      Поради много хубавото време този път решихме да увеличим малко маршрута и от обичайния „Бялата вода - Златните мостове“ продължихме още към 2 км до местността Момина скала, едно любимо място на софиянци.

                              

     Вместо да тествам новите ми трисезонки на Kayland, очаквайки че ще е кално, не ми се искаше да ги цапам и си обух старите Алпинки. За щастие с изключение на 2-3 малки участъка, кал нямаше, имаше леко заледени участъци и сняг.

                             

     По маршрута не е необходимо да си носите вода, до Златните мостове има 2 чешми с течаща вода, а на самите Златни мостове още няколко.






     По пътеката не срещнахме много хора, но виж, на самите Златни мостове и особено на Момина скала беше пълно с хора, излезли да се порадват на страхотното време. Имаше много родители с деца, които се пързаляха със шейни.




    На Момина скала работеха и ресторанта и сладкарницата до него. Ние си взехме по чаша топъл шоколад и една чаша бадемов крем и излязохме навън да поседнем на пейките, пръснати по поляната, за да се насладим на слънчевите лъчи. След като си починахме, поехме обратния път, защото както винаги времето ни беше лимитирано от чакащите ни задачи.






    На връщане, с малко повишено внимание, нямаше никакви проблеми при слизането надолу. Сега вече срещнахме много повече хора, изкачващи се по пътеката. Нормално, времето беше напреднало и беше настанало „обедно време“.

    Поредното разтоварващо и в същото време зареждащо докосване до Планината!

     Ето и едно КРАТКО ВИДЕО на този много приятен маршрут! 

По-здрави!

GARMIN




ORUX MAPS


RELIVE


Технически характеристики на маршрута:

Разстояние - около 13-14 км

Продължителност - 3:30-3:50 часа

Най-ниска точка - паркингът на Бялата вода (879 м)

Най-висока точка - Момина скала (1501 м)

Трудност - Лека до средна 


Comments