А СЕГА НАКЪДЕ?! („Размисли и страсти“ след изследвания в две различни лаборатории)

   За да ви вкарам в ситуацията, в която попаднахме с моя приятел, започвам по-обстойно... След лек стероиден цикъл му изготвих стандартна терапия с хранителни добавки и билки за възстановяване на собственото производство. 

   (Стандартна комбинация, която съм си създал с времето и съм използвал (и използвам) с успех при много мои клиенти, за възстановяване на собственото производство на тестостерон след приключване на стероиден цикъл като PCT (Post Cycle Therapy) или при намалени нива на собствения тестостерон поради други причини. Също така, разбира се, тази комбинация я използвам и аз, така че от първа ръка знам как работи.)

   И така, Петър (мъж на 40 г.) беше около 5 месеца на тази схема и решихме, че е време да направим едно кръвно изследване, за да видим какво е положението и дали всичко е възстановено и е в норми. Това е нещо, което препоръчвам на всички, с които разговарям и съветвам на такава тематика. Също така смятам, че е добра идея дори и хора, неупотребващи ААС поне веднъж годишно да си тестват Тестостерона и основните кръвни показатели. Това се нарича ПРОФИЛАКТИКА.

   Препоръчах на Петър да използва услугите на RAMUS LABS, защото си правя изследванията при тях редовно и съм доволен от работата им. Пък и в почти всяка поликлина и болница има техен кабинет. Моят човек отишъл в CIBALAB. Както и да е, те също са известни и също ги има навсякъде.

   Резултатите обаче ме втрещиха - Лутеинизиращият хормон (LH) беше 2.5 пъти над горната граница, а Тестостеронът беше почти 2 пъти над горната граница на нормата!! Това беше практически невъзможно - няма как с естествени средства да накараш жлезите да имат такава свръхпродукция. Хранителните добавки просто нормализират/оптимизират работата на жлезите с вътрешна секреция, нищо повече. Затова очаквах показателите да са в средата на нормата и в идеалния случай  - в горната граница на нормата. А не в пъти над нормата, такива нива могат да се открият при хора, вкарващи отвън хормони (анаболни стероиди - ААС)... Не знаех дали да се радвам, че съм успял да вдигна на някого нивата на Тестостерон и ЛХ до такива висоти или да се притеснявам!

   Започнах да се ровя, да чета и разпитвам хора, на които имам доверие, защото не мога аз да видя нещо свързано с функционирането на човешкия организъм и да не мога да си го обясня логически. Това ме ядосва и в същото време амбицира..

   Обсъдихме с Петър и консултация с ендокринолог, разбира се. Това беше следващата логична стъпка.

   Но аз все още не можех да повярвам на резултатите, толкова невъзможни ми се виждаха. Затова решихме да си направи още едно изследване за всеки случай и ако и то даде сходни резултати тогава директно да отиваме при ендокринолог.

   И така, второто изследване беше направено 2 дена след първото (датите в горния ляв ъгъл и на двете изследвания съм оградил със зелено. Второто изследване беше в Рамус лаб по мое настояване.

   То вече показа съвсем други стойности - в горната граница на нормата и тези резултати вече аз бих нарекъл идеални. Такава беше целта, към която се стремях с моята терапия и тези числа бяха търсени с тази комбинация от билки и добавки.


      Сега вече си отдъхнах и най-накрая можех да бъда доволен от факта, че моите знания и опит свършиха отново своята работа.

   Извод от цялата история: ако някои изследвания ви притеснят или не ви се струват логични, тогава винаги търсете второ мнение или си ги направете отново!

   По-здрави!

                                                                                                                              nikolabull


ИЗСЛЕДВАНЕ №1 (30.03.2023)



ИЗСЛЕДВАНЕ №2 (01.04.2023)


#nikolabull #stayfitover45
#powerbodybuilding #powerlifting
#nikolabullPersonalTrainer
#makeyourdreambody
#stayfocusedmakenoise
#realfitnessresults
#gohardorgohome
#beproudfromyourself
#nocrossfitnobullshit
#stayfocusedstayhungry
#powerbodybuilding
#oldschoolbodybuilding

Линк към Инстаграм - https://www.instagram.com/nikolabull/

Comments