Протеинова палачинкова торта с киви и банани


    Получи се много приятна и лека торта-десерт. Рецептата видяхме в Интернет, но след обмисляне решихме да я „подобрим“ според нашите виждания. Двойни количества на повечето съставки и дoбавяне на някои други за да вдигнем белтъчното съдържание. Лесна е и много вкусна. Готовата торта я разделихме на 8 парчета.
   Ако престои 24 часа в хладилника става още по-добра, защото съвсем се убива лекия кисел  на скира.

   Излишно е да казвам, че освен нискокалорична, тортата отговаря напълно и на изискванията за здравословна храна. 

   Да ви е сладко!



Продукти:

1. Цели яйца - 6 броя
2. Натурален скир (1 кофичка) - 500 гр.
3. Фини овесени ядки - 200 гр.
4. Суроватъчен (whey) протеин (2 дози) - 60 гр.
5. Пчелен мед - 90 гр.
6. Киви (1 бр.) - 150 гр.
7. Банани (4-5 бр.) - 500 гр. 

Приготвяне на палачинките:

   Разбъркваме яйцата с овесените ядки в миксер, добавяме меда и ванилията, нарязания банан, след което пасираме.  От получената смес оформяме палачинки и ги изпичаме на слаб тиган.

   Нарязваме кивито, банана за аранжиране на тортата и подготвяме крема от скира, меда и протеина. Взимаме красива чиния и започваме - поставяме една палачинка, намазваме слой от крема, нареждаме кръгчета банан върху него. След което се повтаря.

   Накрая завършваме с украсата от плодове.



Макроси и Енергия (за цялата торта):
Белтъчини - 173 гр.
Мазнини - 51 гр.
Въглехидрати - 359 гр.
Енергия - 2494 ккал


Съдържание на едно парче торта (от общо 8 парчета):
Белтъчини - 22 гр.
Мазнини - 6 гр.
Въглехидрати - 45 гр.
Енергия - 312 ккал

Comments