2024. РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ЕКИПИРОВЪЧЕН ТРИБОЙ (Първи кръг от ДЛОШ)

 


  Много добре организирано състезание. Аз дойдох с намерение да се насладя на наелектрезираната атмосфера, която винаги витае във въздуха и да презаредя моите батерии и мотивация за тежки тренировки.

     И признавам си - да видя всички опити на моята слабост и страст - екипировъчния лег! ❤️

     Хубава зала, нова, голяма и светла. И това, което най-много ми харесва, че седалките са амфитеатрално разположени и няма кой да ти скрива подиума и да не виждаш какво се случва с опитите на състезателите.

     Както казах, отидох до погледам самото състезание, както и опитите на някои мои познати състезатели, които са ми по-близки и евентуално да им снимам някой опит. 

     Обаче както обикновено, това не ми беше достатъчно и реших малко по-сериозно да отразя състезанието и затова реших да документирам всички по-силни опити. И така да се опитам да предам същността и духа на състезанието за хората, които им е било интересно, но не са успели да присъстват. Защото след като приключи дадено състезание винаги се получава „жалкарска работа“ - пръснати из интернет мрежите единични опити на състезатели, снимани от техни приятели. Кое успееш да мернеш, кое не и не ти става въобще ясно какво се е случило, а камо ли да се усети истинската атмосфера и евентуално да запали някой нов фен на спорта...

     Иначе като препоръки... Аз като зрител бих си пожелал за в бъдеще по-добра уредба за да се ччува по-ясно когато говори диктора и представя състезателите и опитите им. И разбира се, едно светлинно табло с таблицата на състезателите и естествено с моментното състояние на опитите им.

        И така започвам да качвам събраното видео от отделните категории по редът по който излизаха състезателите и начинът по който бяха групирани отделните категории (от в момента, в който започнах аз да снимам).





   Първи в 11:30 ч. излязаоха като един поток всички ветерани, кат. до 74 кг и кат. до 83 кг.


ВИДЕО 1 - Ветерани, кат. 74 и кат. 83 - КЛЕК

ВИДЕО 2 - Ветерани, кат. 74 и кат. 83 кг - ЛЕГ

ВИДЕО 3 - Ветерани, кат. 74 кг и кат. 83 кг - ТЯГА

   След тях започна кат. 93

ВИДЕО 4 -Кат. 93 - КЛЕК

 ВИДЕО 5 - Кат. 93 кг - ЛЕГ

 ВИДЕО 6 -  Кат. 93 - ТЯГА

   След кат. 93 започнаха на два потока кат. до 105 и след тях за същото движение излязоха слято кат. до 120 кг и кат. над 120 кг.

ВИДЕО 7 -  Кат. 105 - КЛЕК

ВИДЕО 8 - Кат. 120 кг и кат. над 120 кг

ВИДЕО 9 - Кат. 105 кг. - ЛЕГ

ВИДЕО 10 - Кат. 120 кг и кат. 120+ кг - ЛЕГ

ВИДЕО 11 Кат. 105 кг, кат. 120 кг и кат. 120+ кг - ТЯГА

   Повече снимки можете да разгледате в албума за състезанието, който засне Веселин Вешев -  https://www.facebook.com/media/set/?vanity=veselinveshev…

#nikolabull #nikolabullpersonalfitnesstrainer #equippedpowerlifting #bulgarianpowerlifting #ipf #benchpress #squat #deadlift 


Comments